MENÜMENÜ

Nemzetközi jógaminősítő szervezet elismerésében részesültünkOssza meg!


Nemzetközi jógaminősítő szervezet elismerésében részesült a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola.


Nemzetközi jógaminősítő szervezet elismerésében részesült a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola

– A Yoga Alliance International minősítette a jógaoktatás hazai felsőfokú intézményét –

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola a közelmúltban pályázatot nyújtott be a Yoga Alliance International (YAI) minősítő jógaszervezet európai ágához. A YAI elfogadta a jelentkezést, így a hazai Főiskola mostantól fogva jogosult e nemzetközi jóga-hálózat logójának és nevének feltüntetésére.

Mit jelent ez? A nemzetközi szervezet célja, hogy tagjai sorába emeljen olyan szervezeteket és jógaoktatókat, akik megfelelnek a szervezet által meghatározott jógaoktatási színvonalnak az oktatókat, az oktatás témáit és a tanórák számát tekintve. A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola az „500 órás jógaoktató szervezet” címet kapta meg. Valójában a Főiskola jógamester-szakán ennél jóval nagyobb óraszámban oktatják a jóga elméletét és gyakorlatát, azonban a YAI-nál ez a felső kategória.

Mit jelent ez a Főiskolán tanuló diákok számára? A jógamester szakon végzettek igazolást kapnak majd arról, és elmondhatják magukról, hogy a YAI által is hitelesített főiskolán végeztek. Mindez a jógás társadalomban (itthon és nemzetközileg is) elismerést biztosít az intézménynek, és megkönnyíti azon hallgatók elhelyezkedését, akik tanulmányaik befejezése után jógaoktatóként szeretnének tevékenykedni.

A Főiskolára való jelentkezés határideje 2018-ban: május 22.