Programok és ötletek


Ossza meg!


Programok és ötletek

Örülünk, hogy érdeklődsz a Fenntarthatósági iroda iránt! Ezen az oldalon összegyűjtöttünk a fontos információkat a Főiskola fantasztikus zöld programjairól, innovatív kutatásairól és izgalmas pályázatairól, valamint a közelgő eseményekről.
Ha lelkesedsz a fenntartható fejlődésért, a környezetvédelemért és a társadalmi felelősségvállalásért, akkor ez a honlap neked szól!

Csatlakozz hozzánk, és legyél részese a Főiskola fenntarthatósági mozgalmának! 💚♻

Zöld programok

🌷 A Főiskola és a Templom közötti kertben lehetőséged van alkalmi vagy rendszeres kertészkedési munkálatokra.
Ennek jellegét és időtartamát Nemes Rékával (Rádzsakumárí Déví Dászí) tudod egyeztetni.
📞70/774-7978
📧 rajakumaridd@gmail.com

🌷  Segíts a BHF főépületének emeleti terme melletti társalgó rész „fenntartható otthonosításában”, ehhez várjuk ötleteidet.
Küldd el a javaslataidat az eco@bhf.hu -ra!

🌿  Kupás Dzsenifer hallgatónk ismeretsége révén a Duna-Ipoly Nemzeti Parknál segít nekünk önkéntesi munkát szervezni.
Érdeklődj a részletekről az eco@bhf.hu címen.

🌷  Szívesen biztosítunk lehetőséget, hogy a BHF közösségi média csatornáin egy rövid videóban ismertethesd a fenntarthatósággal kapcsolatos tevékenységeidet, gondolataidat! Ezzel kapcsolatban írj a kommunikacio@bhf.hu címre.

Nyári, ingyenes fenntarthatósági képzések Krisna-völgyben:

🌿 Len és kender ruházat:
Augusztus 24.  10:00-14:00
További információ/jelentkezés: info@okovolgy.hu

🌷 Gyapjú ruházat:
Augusztus 31.  10:00-14:00
További információ/jelentkezés: info@okovolgy.hu

🌿 A családi önellátás alapjai:
Július 6. 10:00-14:00
További információ/jelentkezés: info@okovolgy.hu

🌷 Regeneratív talajművelés:
Július 6. 10:00-14:00
További információ/jelentkezés: info@okovolgy.hu

🌿 A Syama Handmade Textilműhely indiai hímzés nyári tábora
Augusztus 5-9. Krisna-völgyben.
További információ/jelentkezés: július 15-ig , kezmuves@krisnavolgy.hu

🌷 A fenntarthatóság 10 területe
Augusztus 10. 10:00-14:00
További információ/jelentkezés: info@okovolgy.hu

🌿 Téli termesztés:
Augusztus 24.  10:00-14:00
További információ/jelentkezés: info@okovolgy.hu

🌷 ÖNKÉNTESKEDNÉL a nyáron Krisna-völgyben?
Az Öko-völgy Alapítványnál különféle területeken folyamatosan szükség van a segítségedre! Habár néhány terület az év bizonyos részeiben aktívabb, máshol egész évben teljes erővel folyik a munka.
Az Alapítvány által felajánlott különféle helyszíni és távmunkában is végezhető önkéntes lehetőségeket találod.
Ezeken a területeken tudsz segíteni: mezőgazdasági munkákban, gyümölcsös- és virágoskertben, étteremben, vendégháznál.
Ha érdekelnek a részletek, itt találod: Ökovölgy Alapítvány

 

Kutatás, pályázat és zöld toll

🌷 Kapcsolódj be az Öko-völgy Alapítvány Fenntarthatósági Értékeink Nyilvántartása (FÉNY) kutatásába, melynek célja, hogy összegyűjtse a Kárpát-medencéhez kapcsolódó fenntarthatósági témájú elektronikus írott (kiadványok, honlap-cikkek), hang-, valamint videóanyagokat.
Keresd Németh Pétert (Prémamója Dásza) ezügyben 📧 pmd@krisna.hu

🌿 Ha jártas vagy a témában, működj közre a Greenfo blogjában kéthetente írt bejegyzésekkel.
Ha érdekel ez a lehetőség, jelezd az eco@bhf.hu címen, és összekötünk a szerkesztőkkel.

🌿  Írj cikket a Jógapont.hu oldalunk Ökojóga rovatába a saját fenntarthatóságot támogató tevékenységeidről, vagy bármiről, ami a témához kapcsolódik!
A részleteket egyeztesd előre Ádi-sakti Déví Dászíval: 📧 ratkai.adrienn@bhf.hu.

🌷  Írj recenziót egy fenntarthatóságot támogató könyvről! Könyvcímet kérhetsz tőlünk, vagy írj egy olyan könyvről, amit már ismersz, szeretsz!

Események

🌿  Több olyan világnap is áll még előttünk, amely a fenntarthatósághoz kapcsolódik. Például:

Július – a műanyagmentes hónap
Augusztus 30. – a konyhakert világnapja
Szeptember 21. (mindig szeptember 3. szombatja) – takarítási világnap
Október 2. – az erőszakmentesség világnapja

Vállald be egy világnap videójának vagy posztjának elkészítését! kommunikacio@bhf.hu

 

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.