Fenntarthatósági Iroda


Ossza meg!


 

 

Fenntarthatóság a Főiskolán

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola Fenntarthatósági Irodája nemcsak egy iroda, hanem egy mozgalom is. Célunk, hogy inspiráljuk és támogassuk Főiskolánk tagjait abban, hogy környezetbarát módon éljenek és tanuljanak.

Hiszünk abban, hogy a fenntarthatóság nemcsak a természeti környezetünkről szól, hanem az emberi kapcsolatainkról és a spirituális fejlődésünkről is.

Ezért arra törekszünk, hogy a jelen generáció számára biztosítsuk a legjobb lehetőségeket, miközben óvjuk és ápoljuk a jövő generációk örökségét is.

A Fenntarthatósági Iroda nem csak információkat és erőforrásokat nyújt Főiskolánk fenntarthatósági céljaihoz, hanem aktívan részt vesz a környezetbarát kezdeményezések megvalósításában is. Irodánk lelkes és elkötelezett csapata arra törekszik, hogy az intézményünk közösségét bevonja a fenntarthatóbb jövő építésébe.

 

BHF-fenntarthatosag


Küldetésünk és víziónk

A hulladékcsökkentési irányelvek és tervek megírásától kezdve az erőforrás-visszanyerési erőfeszítések és az oktatási programok bővítésén át a hallgatók cselekvésorientált projektek kidolgozására való felhatalmazásáig irodánk lelkesen dolgozik a főiskolai fenntarthatóság javításán. Büszkék vagyunk arra, hogy segítünk a kampusz zöldebbé tételében, és arra ösztönözzük a hallgatóinkat, hogy vegyenek részt a fenntarthatósági kezdeményezésekben.

Küldetésünk, hogy segítsük, mozgósítsuk és kihívások elé állítsuk a hallgatóinkat, az oktatóinkat, a munkatársainkat és az érdekelt feleket, hogy a fenntarthatóság terén közösen alakítsuk Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolát példává más szervezetek számára.

A fenntarthatóság kultúrájának ápolása és támogatása nemcsak a hivatásunk, hanem a szenvedélyünk is. Hiszünk abban, hogy a hallgatóink, a munkatársaink és a tanáraink képesek arra, hogy felelős és hatékony módon járuljanak hozzá a környezeti és társadalmi problémák megoldásához. Ezért mindent megteszünk annak érdekében, hogy inspiráljuk és segítsük őket ebben a fontos küldetésben.

A fenntarthatóság és az igazságosság értékei vezetik munkánkat, amelyeket a Főiskolánk és a társadalom szolgálatába állítunk. Büszkék vagyunk arra, hogy részt veszünk olyan kezdeményezésekben, amelyek elősegítik a környezeti, társadalmi és spirituális jólétet. Hiszünk abban, hogy az együttműködés kulcsfontosságú a fenntartható jövő megvalósításához, ezért aktívan keresünk és támogatunk olyan partnereket, akik osztják ezt a küldetést.

Irodánk lelkesen fogadja mindazon hallgatóinkat, akik a fenntarthatóság iránt érdeklődnek, és hozzájárulnának a Főiskola zöld céljainak megvalósulásához.


Csapatunk

Irodavezető: Dr. Tasi István (Ísvara Krisna Dásza) – főiskolai tanár

Kutató munkatárs: Dr. Schnitchen Csaba (Száksi Gópála Dásza) – főiskolai docens

Programkoordinátor: Rátkai Adrienn (Ádi-sakti Déví Dászí)

Hallgatói tagok:

  • Angyalosi Júlia Boglárka (Bhakti-latá Déví Dászí) – HÖK elnök
  • Csiffary-Back Nikoletta
  • Kása Tamás (Rádha-vallabha Dásza)
  • Kovács Nóra
  • Nagy Noémi
  • Varga Ernő

Szeretnél részt venni a Fenntarthatósági Iroda munkájában?

Ha igen, akkor jelentkezz most, és csatlakozz a lelkes és elkötelezett csapathoz, akik azon dolgoznak, hogy a BHF egy zöldebb és fenntarthatóbb intézmény legyen. Olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik érdeklődnek a környezetvédelem, az energiahatékonyság, a hulladékcsökkentés és fenntarthatóság témái iránt. Ha te is ilyen vagy, akkor ne habozz, küldj gyorsan egy e-mailt az eco[kukac]bhf.hu címre!

 


Iratkozz fel fenntarthatósági hírlevelünkre

Ha szeretnél értesülni a programjainkról, eseményeinkről, vagy fenntarthatósággal kapcsolatos tippekről, trükkökről, akkor iratkozz fel hírlevelünkre!


Elérhetőségeink

Közvetlenül szeretnéd megszólítani csapatunk egyik tagját? Küldj egy e-mailt a eco[kukac]bhf.hu címre, és a tárgyban tüntesd fel az adott személy nevét.


Partnereink

Ökovölgy alapítványKrisna völgy logoÉtelt az Életért Alapítvány

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.