Vidéki érdeklődőknek és hallgatóknak


Ossza meg!


Főiskolánkat már számos vidéki hallgató sikeresen elvégezte, jelenleg is járnak hozzánk a fővároson kívüli településekről. Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt számukra.


Jó közlekedés

Főiskolánk a főváros északi, budai felén, a közkedvelt III. kerületben, Csillaghegyen található. Elhelyezkedésének előnye, hogy zöldövezeti városrész, és emellett még kiváló közlekedéssel is rendelkezik. A Margit-híd Budai hídfőtől tömegközlekedéssel 25 perc alatt elérhető hétköznap és hétvégén egyaránt.

Az autóval érkezők számára ingyenes parkolási lehetőség van az udvarunkon, és a környező zöldövezeti utcákban is díjmentes a parkolás.

Levelező szak tervezhető időbeosztással

Az oktatási naptár tájékoztatást ad az Ön előtt álló tanulmányi félév időbeosztásáról, tervezett vizsgaidőszakáról, hivatalos pihenőnapokról, nemzeti ünnepekről. Így előre láthatóvá válik az Ön számára, hogy mely napokon és hétvégéken lesz elfoglalt, vagy szabad.

Vaisnava teológus és jógamester alapszakjaink levelező formában is elvégezhetőek. A levelezős képzésben a hallgatók tanóráira a gyakorlati jógaoktatás keretében hetente egy hétköznap délután, az elméleti oktatás keretében pedig szombati napokon, félévenként 11-14 alkalommal kerül sor. A szorgalmi időszak az őszi félévben mindig körülbelül szeptember elejétől december közepéig tart, a tavaszi félévben pedig körülbelül februártól május közepéig. A vizsgaidőszakok december-januárban, illetve május-júniusban vannak.

Komplex segédanyagok, jegyzetek

Főiskolánk minden jegyzetet és segédanyagot elérhetővé tesz a hallgatók számára, amely ahhoz szükséges, hogy levelező szakon tökéletesen, hiánytalanul felkészülhessenek az órákra és a vizsgákra.

Segítőkész környezet

Tanulmányi Osztályunk rendkívül jól szervezett, naprakész információkkal tudja segíteni Önt a tanulmányai alatt, telefonos és e-mailes ügyintézésre is van lehetőség. Nem fogja magát elveszettnek érezni a nagyvárosban, hiszen központunk barátságos, stresszmentes környezetet nyújt. Könyvtárunkban és a mellettünk lévő kulturális központban minden évszakban kényelmesen töltheti szabadidejét. Attól függően mennyi időt szeretne a fővárosban tölteni, szívesen látjuk kulturális fesztiváljainkon.

Étkezési lehetőség

A szomszédos Lélek Palotájában lévő Govinda Étterem változatos vegetáriánus és vegán étkezési lehetőséget biztosít a Főiskola hallgatóinak is.

Szociális és lakhatási ösztöndíjak

Főiskolánkon – elsősorban nappali tagozaton – különböző jogcímeken (például rendszeres/rendkívüli szociális ösztöndíj, szociális alaptámogatás, lakhatási támogatás) tudnak igényelni ösztöndíjakat. A Lakhatási és a Szociális ösztöndíj igénylőlapokat megtalálhatják intézményünkben, és ezekről felvilágosítást kaphatnak a Tanulmányi Osztály elérhetőségein.

Szakmai gyakorlaton való részvétel támogatása

Minden államilag finanszírozott alapképzésben részt vevő hallgató, akinek szociális helyzete a támogatást indokolja, pályázhat a szakmai gyakorlat költségeinek részleges megtérítésére a BHF Térítési és Juttatási Szabályzat II. 13.§-a alapján. A szakmai gyakorlatra kapható intézményi szakmai ösztöndíj olyan egyszeri juttatás, mely a szakmai gyakorlat szállás- és utazási költségeihez járul hozzá.

Újdonság: diákotthonnal gazdagodott Főiskolánk!

Örömmel tájékoztatjuk a hozzánk jelentkezőket, hogy elkészült Főiskolánk új építésű apartmanháza. Így lehetőség nyílik rá, hogy egyes újonnan felvett hallgatóink majd kedvező anyagi felvételekkel, öt perc járásra lakjanak Főiskolánktól – jó városi közlekedéssel, a Csillaghegyi HÉV-megállóhoz közel (Szentendrei út 297.). Az apartmanházról részletes információ olvasható ide kattintva.

Felvételi hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.