MENÜMENÜ

Vidéki érdeklődőknek és hallgatóknak


Ossza meg!


Főiskolánkat már számos vidéki hallgató sikeresen elvégezte, jelenleg is járnak hozzánk a fővároson kívüli településekről. Összegyűjtöttünk néhány hasznos információt számukra.


Jó közlekedés

Főiskolánk a főváros északi, budai felén, a közkedvelt III. kerület, Csillaghegyen található. Elhelyezkedésének előnye, hogy zöldövezeti városrész, és emellett még kiváló közlekedéssel is rendelkezik. A Belvárosból tömegközlekedéssel, 1 átszállással 20 perc alatt elérhető hétköznap és hétvégén egyaránt.

Az autóval érkezők számára ingyenes parkolási lehetőség van az udvarunkon, és a környező zöldövezeti utcákban is díjmentes a parkolás.

Tervezhető időbeosztás

A tanulmányi eseménynaptár tájékoztatást ad az Ön előtt álló tanulmányi félév időbeosztásáról, tervezett vizsgaidőszakáról, hivatalos pihenőnapokról, nemzeti ünnepekről.
Így előre láthatóvá válik az Ön számára, hogy mely napokon és hétvégéken lesz elfoglalt, vagy szabad.

Levelező szak államilag finanszírozott és önköltséges formában

A levelezős képzésben a hallgatók tanóráira a gyakorlati jógaoktatás keretében hetente egy hétköznap délután, az elméleti oktatás keretében pedig szombati napokon, félévenként 11-13 alkalommal kerül sor. Az őszi félév mindig szeptember elejétől december elejéig tart, a tavaszi félév pedig februártól május közepéig. A vizsgaidőszakok december-januárban, illetve május-júniusban vannak.

Komplex segédanyagok, jegyzetek

Főiskolánk minden jegyzetet és segédanyagot elérhetővé tesz a hallgatók számára, amely ahhoz szükséges, hogy levelező szakon tökéletesen, hiánytalanul felkészülhessenek az órákra és a vizsgákra.

Segítőkész környezet

Tanulmányi Osztályunk rendkívül jól szervezett, naprakész információkkal tudja segíteni Önt a tanulmányai alatt, telefonos és e-mailes ügyintézésre is van lehetőség. Nem fogja magát elveszettnek érezni a nagyvárosban, hiszen központunk barátságos, stresszmentes környezetet nyújt. Könyvtárunkban és a mellettünk lévő kulturális központban minden évszakban kényelmesen töltheti szabadidejét. Attól függően mennyi időt szeretne a fővárosban tölteni, szívesen látjuk kulturális fesztiváljainkon.

Étkezési lehetőség

Központunk szomszédos épületében a keddtől vasárnapig ízletes magyaros és indiai vegetáriánus éttermünkben menü rendszerű, változatos étkezésre is lehetősége van.

Szociális és lakhatási ösztöndíjak

Főiskolánkon különböző jogcímeken tudnak igényelni ösztöndíjakat, melyekről a Szabályzatok menüpontban, a Hallgatói Térítési és Juttatási Szabályzat-ból tájékozódhatnak. A Lakhatási és a Szociális ösztöndíj igénylőlapokat megtalálhatják intézményünkben, és ezekről felvilágosítást kaphatnak a Tanulmányi Osztály elérhetőségein.

Szakmai gyakorlat támogatása

Minden nappali tagozatos (államilag finanszírozott képzésben résztvevő, aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező) hallgató pályázhat a szakmai gyakorlat költségeinek megtérítésére a BHF Térítési és Juttatási Szabályzat II. 6.§-a alapján. A szakmai gyakorlatra kapható intézményi szakmai ösztöndíj olyan egyszeri juttatás, mely a szakmai gyakorlat szállás- és utazási költségeihez járul hozzá.

BHF Hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

MENÜMENÜ