Jógarendszer


Ossza meg!


A Vrindávana-Gangótri Jóga rendszerbe szedi és megvalósíthatóvá átláthatóvá, követhetővé teszi a jóga elemeit. Így a jóga mindenki számára elérhető önfejlesztő metódussá válhat, amelyben az egyén az igényeihez igazodva tud tevékenykedni. E rendszer bárkit megfelelő módon és szinten tud kapcsolni a jóga gyakorlataihoz és bölcsességéhez. Irányt mutat, hol kezdjünk el gyakorolni és mindezt hogyan csináljuk hosszú távon.


A Vrindávana-Gangótri Jóga egy komplex életvezetési rendszer, amelyet a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola tanárai és oktató hoztak létre ötvözve a hagyományos jóga elemeit, az ájurvédikus életmódot, a természetes gyógymódokat, a védikus pszichológiát, valamint az indiai és a vaisnava kultúra szellemi hagyatékát.

A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer gyakorlatában helyet kap:

  • a TESTMOZGÁS: az ászanák, a gyakorlatsorok, a pránájámák, az energetika, a relaxáció
  • az ÉLETMÓD: a jógapszichológia, az egészségtan, a táplálkozás, a napi rutin, a tisztálkodás, a méregtelenítés, az etikai normák
  • az ÖNFEJLESZTÉS: a jógafilozófia értelmezése, a meditáció, a mantra-meditáció, valamint a természettel, önmagunkkal és Istennel való összhang megteremtése

A Vrindávana-Gangótri Jóga hatékonysága abban rejlik, hogy nem csak egy átmeneti mozgásforma, terápia vagy filozófia, hanem egy valóban alkalmazható életvezetési rendszer, amely átszőheti az ember életének minden aspektusát, megadva a kellő erőt a pozitív és a maradandó fejlődéshez. A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer a tanfolyamokon és a programokon keresztül kézen fogja a gyakorlót és lépésről-lépésre vezeti. Természetesen ehhez mentálisan és testileg is folyamatosan gyakorolni kell, hogy ne ideiglenes változtatást hozzon, hanem könnyen fenntartható életformává váljon.A legszerencsésebb az, ha felmérjük saját képességeinket és ennek fényében kezdjük el alkalmazni azon részeket a Vrindávana-Gangótri Jógarendszerből, amelyekre szükségünk van.

Első lépésként ajánljuk a jóga- és életmód tanfolyamokat, amelyek szisztematikusan kezdő, középhaladó és haladó szinten segítik a tudás és a gyakorlás elmélyítését. A tanfolyamok elérhetőek a jógaközpontokban személyesen vagy online. A tanfolyamokról és a hozzájuk kapcsolódó gyakorlatokról a “Gyakorlatok és tanfolyamok” menün belül olvashatunk bővebben.

Amennyiben valaki mélyebben szeretné elsajátítani és oktatni a jóga különféle elemeit, akkor részt tud venni az oktató képzésben, amelyről az “Oktatói képzések” ad részletes leírást.

Ha egy résztvevő elvégzi az oktatóképzést, valamint azonosulni tud a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer tanfolyamaival és gyakorlatsoraival, és képviselni szeretné a Vrindávana-Gangótri  Jógametódust az azt felépítő kurzusok tartásával és/vagy jógaközpont nyitásával, akkor erre is lehetősége van az “Együttműködési rendszeren” keresztül.

A Rendszer mögötti jógahagyományt a “Tradíció” menü leírásában ismerhetjük meg.

Akár gyakorlóként, akár oktatóként a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer alkalmazásával megismerhető a jóga teljes egésze, a test, a szellem és a lélek összhangja. Ez megteremtheti számunkra a testi egészséget, a mentális nyugalmat és a tudat olyan fokú tisztaságát, melynek következményeként megismerhetjük valódi lelki természetünket. Önmagunk és a jóga segítségével újra kapcsolatba kerülhetünk belső énünkkel, szeretteinkkel, a körülöttünk lévő világgal és akár Istennel is. Magabiztossá válhatunk, mindent a maga valójában láthatunk és tapasztalhatunk. Életünkre és döntéseinkre felelősséget vállaló, magunkra és környezetünkre igényes emberré válhatunk.

A Vrindávana-Gangótri Jógarendszert – a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskolával együttműködve – a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer Alapítvány működteti és tartja fenn.

A Jógarendszer oktatói sok szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt a foglalkozásokon vagy az oktatóképzéseken.

Felvételi hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.