Oktatói képzések


Ossza meg!


A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer oktatóképzéseinek az a célja, hogy szakmailag magasan képzett jógaoktatókat képezzenek, akik hűen képviselik mind a tradíció, mind a modern mozgás- és életvezetési rendszerek tanításait. A végzett diákok aztán az érdeklődő és jógázni vágyó emberek számára tanítják a jóga életmódjának elemeit és gyakorlatait, magabiztosan tudnak tanfolyamokat, workshopokat és gyakorló jógaórákat tartani.


Az oktatóképzés több területet érint

1.) A képzés résztvevői gyakorlóként fejlesztik saját testi és mentális képességeiket az alábbi területeken:

 • erőnlét és rugalmasság
 • tudatosság és fókusz
 • kitartás és türelem
 • önmegismerés és személyiségfejlesztés
 • érzelmi és lelki megvalósítások

2.) Megtanulják és megtapasztalják a jóga minden gyakorlati elemét:

 • ászana
 • pránájáma
 • relaxáció
 • meditáció
 • mantra-meditáció
 • táplálkozás
 • napirend

3.) Mint leendő oktatók módszertani képzésben részesülnek, hogy megfelelő módon tudják oktatni a fent említett elemeket, így készség szintjén elsajátítják:

 • a jógaórák megtartását
 • az instruálást és hibajavítást,
 • az anatómia, élettan, jógaélettan és energetika alkalmazását
 • az előadások tartását és a hatékony kommunikációt
 • a tanácsadás mikéntjét
 • a problémakezelést

4.) Végül, hogy a leendő hallgatóik számára példaértékűek és hitelesek lehessenek, elmerülnek a jóga filozófiájában, mint például:

 • az elme és a tudat működése a Jóga-szútra tanítása alapján
 • az anyagi világ (prakriti), az idő (kála), a sors (karma), a lélek (dzsíva) és Isten (Isvara) működése és létezése a Bhagavad-gítá tanítása alapján
 • a rendező elvek, a testtípusok és a természet működése az ájurvéda tanítása alapján
 • a társadalmi szerepek és a lelki gyakorlatok végzése a Srímad-Bhágavatam tanítása alapján

Képzések

Főiskolai vaisnava jógamester BA szak (1350 óra)

A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer teljes körű oktatóképzése a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (azon intézmény, amelynek tanárai hozták létre a Jógarendszert) vaisnava jógamester BA szakja, amely a világon egyedülálló módon a végzett diákjai számára államilag elismert főiskolai diplomát ad. A hallgatók nagyon magas (1350) óraszámban, kizárólag kontakt foglalkozások keretén belül tanulnak. A főiskola oktatóképzését magasan képzett tanári gárda végzi, az oktatás során lefedve a jóga teljes skáláját. A tanulók mélységeiben ismerhetik meg a jóga gyakorlati, életmódbéli, kulturális, filozófiai és teológiai részeit is. A diákok jellembeli és szakmai szempontból is kiválóan képzett vaisnava jógamesterré válnak, ezért minden oktatóképzésre vágyó jelentkezőnek elsődlegesen a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaisnava jógamester BA szak elvégzését ajánljuk.

A szakról bővebb leírás IDE KATTINTVA érhető el.

SelfnessYoga online oktatóképzés (500 óra)

A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer együttműködési rendszerén belül a SelfnessYOGA Akadémia is tart egy oktatóképzést, amely csak 500 órás, online anyagokkal, táborokkal és workshopokkal kiegészített oktatás (300 óra online és 200 óra kontakt). Ez a képzés a fenti képzéshez képest nem teljes körű, ez mindössze egy alapképzés, amely nem  államilag elismert diplomát, hanem nemzetközileg elismert tanúsítványt ad (Yoga Alliance International oklevelet). Az itt végzett tanulók vaisnava jógaoktatók lesznek. Ezt a képzést csakis azoknak ajánljuk, akik valamilyen okból kifolyólag a fent említett főiskolai képzést nem tudják elvégezni.

A képzésről részletes tájékoztató IDE kattintva tekinthető meg.


Amennyiben egy sikeresen végzett jógaoktató képviselni és oktatni szeretné a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer metódust az azt felépítő kurzusok tartásával és/vagy jógaközpont nyitásával, akkor erre is lehetősége van az “Együttműködési rendszeren” keresztül.

Az oktatóképzések további előnyei, hogy továbbtanulási lehetőséget biztosít, illetve a mentori rendszer segítségével folyamatos utógondozásban (szakmai és lelki vezetésben) részesülnek a már praktizáló jógaoktatók.

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.