Oktatói képzések


Ossza meg!


A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer oktatóképzéseinek az a célja, hogy szakmailag magasan képzett jógaoktatókat képezzenek, akik hűen képviselik mind a tradíció, mind a modern mozgás- és életvezetési rendszerek tanításait. A végzett diákok aztán az érdeklődő és jógázni vágyó emberek számára tanítják a jóga életmódjának elemeit és gyakorlatait, magabiztosan tudnak tanfolyamokat, workshopokat és gyakorló jógaórákat tartani.


Az oktatóképzés több területet érint

1.) A képzés résztvevői gyakorlóként fejlesztik saját testi és mentális képességeiket az alábbi területeken:

 • erőnlét és rugalmasság
 • tudatosság és fókusz
 • kitartás és türelem
 • önmegismerés és személyiségfejlesztés
 • érzelmi és lelki megvalósítások

2.) Megtanulják és megtapasztalják a jóga minden gyakorlati elemét:

 • ászana
 • pránájáma
 • relaxáció
 • meditáció
 • mantra-meditáció
 • táplálkozás
 • napirend

3.) Mint leendő oktatók módszertani képzésben részesülnek, hogy megfelelő módon tudják oktatni a fent említett elemeket, így készség szintjén elsajátítják:

 • a jógaórák megtartását
 • az instruálást és hibajavítást,
 • az anatómia, élettan, jógaélettan és energetika alkalmazását
 • az előadások tartását és a hatékony kommunikációt
 • a tanácsadás mikéntjét
 • a problémakezelést

4.) Végül, hogy a leendő hallgatóik számára példaértékűek és hitelesek lehessenek, elmerülnek a jóga filozófiájában, mint például:

 • az elme és a tudat működése a Jóga-szútra tanítása alapján
 • az anyagi világ (prakriti), az idő (kála), a sors (karma), a lélek (dzsíva) és Isten (Isvara) működése és létezése a Bhagavad-gítá tanítása alapján
 • a rendező elvek, a testtípusok és a természet működése az ájurvéda tanítása alapján
 • a társadalmi szerepek és a lelki gyakorlatok végzése a Srímad-Bhágavatam tanítása alapján

Képzések

Főiskolai vaisnava jógamester BA szak (1350 óra)

A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer teljes körű oktatóképzése a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (azon intézmény, amelynek tanárai hozták létre a Jógarendszert) vaisnava jógamester BA szakja, amely a világon egyedülálló módon a végzett diákjai számára államilag elismert főiskolai diplomát ad. A hallgatók nagyon magas (1350) óraszámban, kizárólag kontakt foglalkozások keretén belül tanulnak. A főiskola oktatóképzését magasan képzett tanári gárda végzi, az oktatás során lefedve a jóga teljes skáláját. A tanulók mélységeiben ismerhetik meg a jóga gyakorlati, életmódbéli, kulturális, filozófiai és teológiai részeit is. A diákok jellembeli és szakmai szempontból is kiválóan képzett vaisnava jógamesterré válnak, ezért minden oktatóképzésre vágyó jelentkezőnek elsődlegesen a Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola vaisnava jógamester BA szak elvégzését ajánljuk.

A szakról bővebb leírás IDE KATTINTVA érhető el.

SelfnessYoga online oktatóképzés (200 +100 óra)

A Vrindávana-Gangótri Jógarendszer együttműködési rendszerén belül a SelfnessYOGA Akadémia is tart egy oktatóképzést, amely 200 + 100 órás oktatás; kontakt, valamint online formában is el lehet végezni. Ez a képzés a fenti képzéshez képest rövidebb, a jóga gyakorlatokra és életmódra fókuszál, nem államilag elismert diplomát, hanem nemzetközileg elismert tanúsítványt ad (Yoga Alliance International oklevelet). Az itt végzett tanulók vaisnava jógaoktatók lesznek. Ezt a képzést azoknak ajánljuk, akik valamilyen okból kifolyólag a fent említett főiskolai képzést nem tudják elvégezni.

A képzésről részletes tájékoztató IDE kattintva tekinthető meg.


Amennyiben egy sikeresen végzett jógaoktató képviselni és oktatni szeretné a Vrindávana-Gangótri Jógarendszer metódust az azt felépítő kurzusok tartásával és/vagy jógaközpont nyitásával, akkor erre is lehetősége van az “Együttműködési rendszeren” keresztül.

Az oktatóképzések további előnyei, hogy továbbtanulási lehetőséget biztosít, illetve a mentori rendszer segítségével folyamatos utógondozásban (szakmai és lelki vezetésben) részesülnek a már praktizáló jógaoktatók.

Felvételi hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.