MENÜMENÜ

Tradíciónk


Ossza meg!


Főiskolánk jógarendszere a hinduizmus Brahmá-Madhva-Gaudíja-Vaisnava szellemi tradíciójához, tanítványi láncolatához (szampradája) tartozik, amely hagyomány sok ezer éves múltra tekint vissza és magába foglalja a jógatradíció teljes rendszerét. Ezen a tanítványi láncolaton keresztül érkezik hozzánk a lelki tudás, a jóga megfelelő gyakorlásának szellemisége, a folyamat megértéséhez és gyakorlásához szükséges felhatalmazás. Ezt az ősi szampradáját követve oktatjuk a jóga teista aspektusát, filozófiáját, a hozzá szervesen kapcsolódó jógaéletmódot és a tradíció egyéb részeit, beleértve az ászanákat is.


Szellemi tradíciónk

Főiskolánk a hinduizmus világvallását önállóan képviselő felsőfokú teológiai tanintézmény Magyarországon. A Főiskola névadója, A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda az Indián kívüli világban hitelesen terjesztette a gaudíja-vaisnava vallásbölcseletet, és millióknak tette elérhetővé az önmegvalósítás eszközeként a bhaktit, az Isten [Krisna] iránti szeretet kialakításának folyamatát.

Bővebben…

Jógaoktatási hagyományunk

Az ászana és a pránájáma gyakorlatok szellemiségében is a vaisnava hagyományt követjük. Eszerint a testgyakorlatok a test egészségesen tartását, az elme kontrollálását, és a tudat alacsonyabb kötőerők fölé emelését segítik elő annak érdekében, hogy azután a testet és az elmét az önmegvalósítás eszközeként a Legfelsőbb Úr [Isten] szolgálatában foglaljuk le.

Bővebben…

BHF Hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

MENÜMENÜ