FELHÍVÁS – JÓGASTÚDIÓK, JÓGAOKTATÓK RÉSZÉREOssza meg!


Oktatókat, instruktorokat keresünk a „JÓGÁZZ a Citadellán, alkonyattól pirkadatig” rendezvény „Jóga piknik” részének lebonyolításához

Budapest, Citadella – 2019.08.10–11.

BUDAPEST 2019-BEN EURÓPA SPORTFŐVÁROSA

A Sportfőváros programsorozatot Budapest Fővárosi Önkormányzat koordinálja annak partnerszervezete, a Budapesti Sportszövetségek Uniója irányításával, illetve olyan stratégiai partnerek bevonásával, mint a Testnevelési Egyetem.

A Budapest 2019 Európa Sportfővárosa év célja, hogy elérje és aktivizálja az inaktív lakosságot, segítse az életmódváltásukat. Az aktív szabadidősportolók esetében pedig szélesíteni a látókört és elősegíteni a szakmailag helyes testgyakorlást. Sok más mozgásforma mellett fontosnak tartjuk hangsúlyozni a jóga szabadidősport jellegét, széleskörű alkalmazásának lehetőségét, ideológiáját, amely célból augusztus 10–11-én megrendezzük a „Jógázz a Citadellán, alkonyattól pirkadatig” című rendezvényt.

A Jóga-nap a tervek szerint augusztus 10-én szombaton 17.00–23.00 óra között és vasárnap 4.30–6.00 között lesz, helyszíne a Citadella, ahol bemutatkoznak a tradicionális jógairányzatok, és az alatta fekvő Citadella-kert, amely a Jóga pikniknek ad helyszínt.

A rendezvényhez minden előkészítést (helyszín lefoglalása, engedélyek, zárások, biztonsági szolgálat, éjszakai őrzés stb.) biztosítunk. Rendelkezésre állnak továbbá a rendezvényeszközök is (színpad, hangtechnika, fénytechnika, kordonozás, talajfedés, jógaszőnyegek stb.). A Testnevelési Egyetem szervezésében továbbá jelen lesz és a rendezvény sikeres lebonyolítását segíti 60 fő rekreáció szakos hallgató és Tanszékünk oktatói közül is 5 fő.

A JÓGA PIKNIK SZAKMAI PROGRAMJA:

A jóga fizikai aspektusai, gyakorlati alkalmazása, életmód-sport témára

  1. 50 perces jógaórák (25 db), azaz maximálisan 25 féle jóga stílus/iskola tud bemutatkozni.
  2. kiállítói szekció 3×3-as sátrakban, amelyben kiállítói tevékenység/promóció folytatható, de értékesítés nem (maximum 12 kiállítót tudunk fogadni).

Várjuk jóga stúdiók/oktatók jelentkezését, mindkét vagy akár csak az egyik programtípusra (A és/vagy B)!

Névvel és telefonos elérhetőséggel ellátott jelentkezésüket kérjük

  1. a képviselni kívánt jóga stúdió és tradíció/óratípus megjelölésével (pl. hatha, dinamikus, női jóga, gerincjóga, astanga, vinyasza flow stb.),
  2. nehézségi fok megjelölésével (kezdő, középhaladó, haladó),
  3. a kívánt programtípusok megjelölésével (A és/vagy B),
  4. B, esetén a tervezett aktivitás rövid ismertetésével.

Jelentkezéseket 2019. július 11-ig szíveskedjenek elküldeni a szabo.agnes.tf@gmail.com e-mail címre.

A jelentkezéseket érkezési sorrendben áll módunkban fogadni, a programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Vegyenek részt a Jóga piknik szakmai programban!

Várjuk szeretettel a „Jógázz a Citadellán” rendezvényen, 2019.08.10–11-én.

Bővebb információ:

www.sportfovaros2019.hu

www.facebook.com/2019Budapest

www.instagram.com/sportfovaros2019

Üdvözlettel:

a „Jógázz a Citadellán, alkonyattól-pirkadatig” szervezői csapata

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.