Felvételi tájékoztató – ezért jó a BHF-re járniOssza meg!


Ha a felvételin gondolkodik, netán már el is határozta, hogy jelentkezik hozzánk, ez a cikk Önnek szól!

Jóga felsőfokon

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola (BHF) az egyetlen intézmény Európában, ahol  felsőfokú, államilag elismert diplomát szerezhető jógából. Jógamester szakunkon a leendő oktatók magas szinten sajátíthatják el az ászanákat, a légzőgyakorlatokat, a ráhangolódást és a relaxációt, ugyanakkor a képzés magában foglalja például az anatómiát és a fiziológiát is. Bár hallgatóink más és más motivációval érkeznek, iskolánkban mindannyian megtalálják azt, amit keresnek – ahogy ebből a rövid videóból is kiderül.

Közösségi élet a főiskolán

Persze nem csak tanulunk: számos barátság szövődött már az iskola falai között, hallgatóink pedig nemcsak a tanítási napokon, hanem lélekemelő eseményeken is találkozhatnak. Ez a rövid videó bepillantást enged az itt zajló közösségi életbe.

Gólyabál helyett hattyúbál

A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola hagyománya szerint nem gólyabálon, hanem hattyúbálon köszöntjük az elsőéveseket. Nem véletlenül, hiszen az iskola olyan értékeket képvisel, amelyek a jóság minőségébe tartoznak – ilyen többek között a tisztaság is, amit ez a nemes madár szimbolizál. Kóstoljon bele a hattyúbál semmihez sem fogható hangulatába, és tekintse meg a tavalyi eseményről készült videót, ahol tanulóink Brahma születését adják elő.

YOGA FEST BUDAPEST
2019. április 27., szombat – Budapest, Akvárium Klub

Szeretettel várjuk az év kiemelkedő jógás eseményén, a YOGA FEST BUDAPEST-en, amelyet iskolánk a Magyar Jógaoktatók Szövetségével közösen szervez.

Lépjen Ön is a jóga ösvényére, és változtassa meg az életét! Ismerje meg a jóga tradicionális irányzatait! Részletes program és jegyelővétel a YOGA FEST oldalán található.

JógÍzz! Fesztivál – Vegán Gasztro & Jóga Nap

Kóstolja meg India vegán csodáit, és élje át a jóga magával ragadó világát!
Szezonnyitó fesztiválunkra ismét egzotikus ízkavalkáddal készülünk, 20 féle vegán étellel, köztük szabadtéren, bengáli tűzhelyen készült csemegékkel.

A fesztivál újdonsága, hogy a nap középpontjában idén a jóga lesz! A tradicionális jógaórákat és elméleti előadásokat a BHF diplomás jógamesterei vezetik majd. Kezdő jógásokat és komoly gyakorlókat egyaránt várunk. A rendezvényen további izgalmas programok lesznek, melyekről bővebb információ itt olvasható!

Jutányos árú férőhelyek új apartmanházunkban

Főiskolánk a hallgatók számára korlátozott számban férőhelyet tud biztosítani újonnan elkészült diákotthonában, jutányos áron. A tudnivalók ide kattintva olvashatók.

További hasznos információk

Fővárosi és vidéki érdeklődőinknek további hasznos információkkal szeretnénk segíteni, melyek itt érhetőek el.

Praktikus tudnivalók a jelentkezésről

Ha kedvet kapott a jelentkezéshez, vagy még csak gondolkodik rajta, ide kattintva megtudhatja, mi minden várja még a BHF-en.

A jelentkezéssel kapcsolatosan sok kérdés felmerülhet. Meddig tudok jelentkezni? Milyen dokumentumokat kell csatolnom a jelentkezési laphoz? Jógamester szakra szeretnék jelentkezni – kell ehhez orvosi igazolás? Hogyan juttathatom el a kitöltött jelentkezési lapot és a szükséges dokumentumokat a főiskolának? Mindezekre a kérdésekre részletes válasz található főiskolánk oldalán.

A borítóképet iskolán tanára, Magyar Márta Zsófia (Mandzsari Dévi Dászi) készítette.

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.