A jelentkezés módja


Ossza meg!


Információk a jelentkezés határidejével, az online és papíralapú jelentkezés módjával, illetőleg az ehhez szükséges dokumentumokkal kapcsolatosan.


Mikor lehet jelentkezni?

A 2023 szeptemberében induló képzésekre az utófelvételi jelentkezési határidő 2023.07.31. .

Figyelem, a Főiskola nem a központi felvételi eljárás online jelentkezési lapját használja, a jelentkezés külön e célra szolgáló online űrlapon keresztül történik!

Milyen dokumentumokat kell csatolnom a jelentkezési lap mellé?

Az online jelentkezési laphoz az alábbi dokumentumok jó minőségű scannelt vagy lefotózott változatát, a papíralapú jelentkezési laphoz pedig ugyanezek fénymásolatát kell mellékelni:

 • személyi igazolvány vagy vezetői engedély másolata (mindkét oldal), vagy az útlevél fényképes oldalának másolata;
 • lakcímkártya fénymásolata (csak a lakcímet tartalmazó oldal);
 • érettségi bizonyítvány mindkét belső oldalának  másolata – akkor is, ha a jelentkező már rendelkezik diplomával. (Ha az érettségi bizonyítvány megszerzése még folyamatban van, akkor a felvételi vizsgán kell bemutatni.)
 • az idegen nyelven kiállított dokumentumokhoz hiteles magyar nyelvű fordítás másolata, kivéve, ha a külföldi közhiteles dokumentumot (pl. érettségi bizonyítvány) a külföldi közoktatási intézmény magyar nyelven is kiállította, vagy kétnyelvű (pl. magyar-román, magyar-szerb) a dokumentum;
 • a névváltozást igazoló dokumentum másolata, amennyiben névváltozás miatt eltér a dokumentum(ok)on szereplő neve és a jelenlegi viselt név;
 • a jelentkező által kék tollal kitöltött és aláírt pályaalkalmassági nyilatkozat, amely INNEN letölthető. Kérjük, az eredeti, aláírt nyilatkozatot hozza magával a felvételi vizsgára. (Amennyiben nem tudja előre kinyomtatni, a nyilatkozat a felvételi vizsga napján a Tanulmányi Osztályon történő regisztráció alkalmával is kitölthető);
 • erkölcsi bizonyítvány (A bemutatás időpontjához képest 3 hónapnál nem régebbi, melynek igénylésekor általános igazolási kérelem nyújtandó be, 3 rovat bejelölésével: a jelentkező • büntetlen előéletű; • nem áll közügyektől eltiltás hatálya alatt; • nem áll foglalkoztatástól vagy tevékenységtől eltiltás hatálya alatt. Amennyiben a jelentkezési laphoz nem tudja mellékelni, a felvételin is bemutathatja, de legkésőbb – sikeres felvételi esetén – a beiratkozáskor.);
 • Legalább középfokú államilag elismert nyelvvizsga bizonyítvány vagy azzal egyenértékű dokumentum (amennyiben rendelkezik vele)
 • CSAK a vaisanava jógamester BA szakra jelentkezők esetében, az előzőekben felsoroltakon túl, a jelentkező által kék tintával kitöltött és aláírt felelősségvállalási nyilatkozat, amely INNEN letölthető (Amennyiben nem tudja előre kinyomtatni, a nyilatkozat a felvételi vizsga napján a Tanulmányi Osztályon történő regisztráció alkalmával is kitölthető.)

A jógamester képzésre jelentkezőknek milyen orvosi igazolást kell pluszban mellékelniük?

 • A vaisnava jógamester alapképzési szakra jelentkezőknek legkésőbb a szeptemberi beiratkozáskor kötelező az orvosi igazolás bemutatása (azonban, ha rendelkezésre áll, már a jelentkezési laphoz is csatolható, vagy a felvételi vizsgán is bemutatható.) Felhívjuk figyelmüket, hogy a szükséges orvosi igazolás beszerzése az időpont kérése és a tüdőszűrés miatt több hetet is igénybe vehet!
 • Kizárólag ezen a listán szereplő foglalkozás-egészségügyi szakellátótól származó, szakorvossal aláíratott, a bemutatás időpontjához képest 3 hónapnál nem régebbi Pályaválasztási tanácsadás célú orvosi alkalmassági véleményt fogadunk el.
 • A szükséges beutaló letölthető INNEN.
 • A vizsgálatra vinni kell személyi igazolványt, TAJ kártyát és egyévesnél nem régebbi tüdőszűrő leletet.
 • A Főiskola szerződést kötött foglalkozás-egészségügyi feladatok ellátása céljából a PÁNMED Egészségügyi és Szolgáltató Betéti Társasággal (www.panmed.hu) és az 1. sz. Üzemegészségügyi Kft-vel (www.uzemegeszsegugy.hu). Az orvosi alkalmassági véleményt leginkább e két hely valamelyikén érdemes beszerezni. A vizsgálat díja 5000 Ft.
 • Ha a földrajzi távolság miatt vagy más okból ez a két rendelő nem megfelelő, akkor további szakrendelők is rendelkezésre állnak az országban, melyek listája területenkénti bontásban a 2. pontban szereplő “ezen a listán” hivatkozásra kattintva letölthető.

Hogyan juttathatom el a Főiskolához a kitöltött jelentkezési lapot és a mellékleteket?

Amennyiben a papíralapú (nem online) jelentkezési módot választja, a jelentkezési lap eredeti példányát, valamint az egyéb szükséges dokumentumokat személyesen vagy postai úton juttassa el a Főiskolára:

Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola,
1039 Budapest, Attila utca 8.

Online jelentkezési lap kitöltése esetén a csatolandó dokumentumokat online, képformátumban kell csatolni.
A jelentkezési dokumentumoknak a jelentkezési határidőig be kell érkeznie a Főiskolára. A határidő után jelentkezetteket az esetleges utófelvételi időpontjáról tudjuk tájékoztatni.

Ha olyan egyéni kérdése merül fel, amelyre nem talál választ a honlapunkon, e-mailt írhat nekünk a felveteli@bhf.hu címre. Vagy felhívhatja Főiskolánkat keddtől szombatig 9 és 14 óra között: (1) 321-7787 (0-ás mellék).

Felvételi hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.