Nyílt nap márciusban a BHF-en!Ossza meg!


 

Idén is megrendezzük a BHF nyílt napját, ami az érdeklődők számára egyedülálló lehetőség, hogy bepillantást nyerjenek egy tipikus nappalis és levelezős főiskolai tanítási napba, megismerjék a teológus és jógamester szakokon az órák jellegét, hangulatát és néhány tanárunkat.
A résztvevők az intézményi tájékoztatón közvetlenül feltehetik a főiskola képzéseivel és a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket Dr. Rátkai Gergő Péternek, a BHF rektorának. Tapasztalataink és a tavalyi résztvevők visszajelzései szerint az órákon való interaktív részvétel nagyban hozzájárult iskolánk megismeréséhez, a képzés kiválasztásához, majd a sikeres felvételihez.

A nyílt nap időpontja: 2023. március 04. (szombat)

A helyek beteltek, így sajnos a személyes részvétel ezúttal már nem lehetséges, azonban online módon még van lehetőség becsatlakozni a nyílt napba. A részvétel így is regisztrációhoz kötött! Az érdeklődők regisztrációt követően az emailben megkapott linken tudnak az órákhoz csatlakozni.

Jelentkezési határidő: 2023. március 02. (csütörtök) 24 óráig

Nem kell mást tennie, mint kiválasztani az Önt leginkább érdeklő tantárgyat vagy tantárgyakat és arra kattintva követni az instrukciókat. Az órák rövid leírása a lenti órarendben található, Főiskolánk oktatóiról bővebben itt olvashat.

Ha nem szeretne lemaradni a felvételivel kapcsolatos legfrissebb hírekről, regisztráljon felvételi hírlevelünkre.

Szeretettel várjuk óráinkon!

 

A nyílt nap tervezett órarendje

 

BHF NYÍLT NAP – 2023. március 04. (szombat)

 

09:00-10:00 Intézményi tájékoztató Dr. Rátkai Gergő Péter
09:00-10:20 Jógahagyományok és meditáció
A kurzus részletesen elemzi a jógí életére és gyakorlására vonatkozó legfontosabb spirituális alapelveket, valamint a fizikai és a transzcendentális szintű gyakorlás közötti különbséget. Segít elmélyíteni a megfelelő viselkedés és jóga-szemléletmód alkalmazását, emellett részletesen kifejti a meditáció gyakorlásával kapcsolatos legfontosabb elméleti és gyakorlati ismereteket. 
Képes Andrea
09:00-10:20 Bhagavat-tattva – Filozófiai istentan
A kurzus bemutatja a gaudíja-vaisnavizmus monoteista istenképét és a különböző isteni formák, avatárák, félistenek és isteni energiák helyzetét, egymáshoz való viszonyát. 
Magyar Márta
10:30-11:50 Jógaélettan 1.
Az ászanákat elemzi a kivitelezésükhöz szükséges izommunkák és az ízületekben létrejövő mozgások alapján, ezáltal bővítve az ászanák pontos végrehajtásához szükséges ismereteket. A félév során szerepet kap a gerinc- és ízületbarát jógagyakorlás szempontjainak elsajátítása is. 
Nikodemus Katalin
10:30-11:50 Fejezetek a modern pszichológiatudományból
A kurzus bemutatja a modern pszichológia legjelentősebb irányzatainak és azok képviselőinek a személyiségről alkotott felfogásait, azok eltéréseit és hasonlóságait. 
Dr. Halmai Zsuzsa
10:30-11:50 A logikus érvelés elmélete és technikái – Njája
A hallgatók előadókészségének fejlesztését szolgálja a tantárgy.
Dr. Rátkai Gergő Péter
12:00-13:20 Relaxáció és csakrameditáció
A kurzus során relaxációs technikákat sajátíthatnak el a hallgatók, illetve a csakrák tudományába kapnak bevezetést.   
Képes Andrea
12:00-13:20 Szent helyek Indiában
A tantárgy szemlélteti India szent helyei közül azokat, amelyek a vaisnavák számára a legfontosabbak. A kurzuson a filozófiai és történelmi kérdéseken kívül a gyakorlati ismeretek átadása is fontos, melyeket a hallgatók indiai utazásuk során hasznosítani tudnak.   
Dr. Jeney Rita
14:00-14:30 Békemeditáció Templomszoba
14:40-16:00 Világvallások 2. Dr. Tasi István
14:40-16:00 Fenntarthatóság és reziliencia specializáció 1.
E tantárgy megismerteti a hallgatókkal, a társadalmi-ökológiai rendszerek jelenlegi, az ökológiai válság révén kialakult leromlott állapotát, hogy ezáltal ösztönzést nyújtson számukra a saját életmódjuk megváltoztatására és arra, hogy ebben másokat is segítsenek.  
Dr. Schnitchen Csaba
14:40-16:00 A retorika elmélete és gyakorlata 2.
Az itt elsajátított ismeretek elősegítik, hogy a hallgatók megismerjék a retorika elméletét és a sikeres nyilvános beszéd eszköztárát. Az órák során a hallgatók rövid beszédek megtartásával az előadókészségüket és oktatói képességeiket is fejlesztik
Képes Andrea

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.