Újra Nyílt Napok a BHF-en!Ossza meg!


 

A nagy sikerre való tekintettel idén másodszorra is megrendezzük a BHF Nyílt Napjait, ami az érdeklődők számára egyedülálló lehetőség, hogy bepillantást nyerjenek egy tipikus nappalis és levelezős főiskolai tanítási napba, megismerjék a teológus és jógamester szakokon az órák jellegét, hangulatát és néhány tanárunkat.

Az utóbbi években a korlátozások miatt csupán online módon volt lehetőség részt venni a Főiskola Nyílt Napjain, de végre eljött ez a pillanat is, és újra személyesen lehet megtapasztalni a közösségi hangulatot. Azonban ez sajnos azzal is jár, hogy az érdeklődők számára fenntartott szabad helyek száma limitált, így érdemes mielőbb regisztrálni.

A résztvevők az intézményi tájékoztatón közvetlenül feltehetik a főiskola képzéseivel és a felvételivel kapcsolatos kérdéseiket Dr. Rátkai Gergő Péternek, a BHF rektorának. Tapasztalataink és a korábbi résztvevők visszajelzései szerint az órákon való interaktív részvétel nagyban hozzájárult iskolánk megismeréséhez, a képzés kiválasztásához, majd a sikeres felvételihez.

Nyílt Napok:

  • Nappali tagozatos Nyílt Nap időpontja: 2022. április 6. (szerda)
  • Levelező tagozatos Nyílt Nap időpontja: 2022. április 9. (szombat)

Jelentkezési határidő:

  • Nappali tagozatos Nyílt Nap, április 6., szerda: 2022. április 04. (hétfő) 14.00
  • Levelező tagozatos Nyílt Nap, április 9., szombat: 2022. április 07. (csütörtök) 14.00

 

Nem kell mást tennie, mint kiválasztani az Önt leginkább érdeklő tantárgyat vagy tantárgyakat és arra kattintva követni az instrukciókat. Az órák rövid leírása a regisztrációs felületen található, Főiskolánk oktatóiról bővebben itt olvashat.

Ha nem szeretne lemaradni a felvételivel kapcsolatos legfrissebb hírekről, regisztráljon felvételi hírlevelünkre.

Szeretettel várjuk Önt nappalis és levelezős óráinkon egyaránt!

 

Nyílt napjaink tervezett órarendje

 

NAPPALI TAGOZATOS  NYÍLT NAP

 

BHF Nyílt Nap – 2022. április 6. (szerda) 
08:00-09:20 Általános anatómia és élettan 2. Dr. Lovas Ágnes
09:30-10:50 A puránikus irodalom 1. Dr. Rátkai Gergő Péter
09:30-10:50 Szanszkrit nyelv 1. Holod Natália
11:10-12:30 Rámájana Magyar Márta
12:40-14:00 Bhagavat-tattva – Filozófiai istentan Magyar Márta
12:40-13:30 Intézményi tájékoztató Dr. Rátkai Gergő Péter

 

LEVELEZŐ TAGOZATOS NYÍLT NAP

 

BHF Nyílt Nap – 2022. április 9. (szombat)
09:00-10:20 Jógaélettan 1. Nikodémus Katalin
10:30-11:50 Általános anatómia és élettan 2. Dr. Lovas Ágnes
10:30-11:20 Intézményi tájékoztató Dr. Rátkai Gergő Péter
12:00-13:20 Szanszkrit nyelv 1., 2.csoport Dr. Jeney Rita
14:00-14:30 Zenés mantrameditáció BHF oktatói
14:40-16:00 Rámájana Magyar Márta
14:40-16:00 Szent helyek Indiában Dr. Jeney Rita
16:10-17:30 Ájurvéda specializáció 1. Chauhan-Kovács Fruzsina Anna
16:10-17:30 Fenntarthatóság és reziliencia specializáció 1. Dr. Schnitchen Csaba
16:10-17:30 Jógahagyományok és meditáció Dr. Tóth-Soma László

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.