MENÜMENÜ

Szellemi tradíciónk


Ossza meg!


A Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola a hinduizmus világvallását önállóan képviselő felsőfokú teológiai tanintézmény Magyarországon. A Főiskola névadója, A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda az Indián kívüli világban hitelesen terjesztette a gaudíja-vaisnava vallásbölcseletet, és millióknak tette elérhetővé az önmegvalósítás eszközeként a bhaktit, a Krisna iránti szeretet kialakításának folyamatát.


A Főiskola küldetése, hogy akkreditált felsőoktatási intézményi lehetőségeivel élve beteljesítse a névadója által 1966-ban alapított Krisna-tudat Nemzetközi Szervezete (ISKCON) misszióját, azaz hogy módszeresen terjessze a lelki tudást a társadalomban, s az embereket a lelki életre nevelje azzal a szándékkal, hogy az élet értékeinek egyensúlyát visszaállítsák, s így világra igazi egység és béke köszöntsön.

A Főiskola fő célja elültetni hallgatóiba a tiszta istenszereteten alapuló szolgálatba és az Istenség Legfelsőbb Személyiségébe vetett hitet. Ennek érdekében A. C. Bhaktivedanta Swami Prabhupāda tanításai, útmutatásai alapján közvetlenül oktatja azokat gaudíja-vaisnava vallásgyakorlatokat, amelyek segítik felébreszteni a szunnyadó istenszeretetet, és fejlesztik a Legfelsőbb Személlyel való kapcsolatot. Emellett a bhaktihoz, a tiszta istenszeretethez közvetlenül nem kapcsolódó tudományok – mind a védikus, mind a modern tudományok, művészetek – ismereteit is a gaudíja-vaisnava filozófia szemléletében adja át az érdeklődőnek, ezáltal is lehetőséget nyújtva a lelki önmegvalósítás, az Istennel való kapcsolat fejlesztésére.

Így tehát a Főiskola küldetésének beteljesítése érdekében szisztematikus tudományos képzést és továbbképzést nyújt nemcsak a Krisna-hívők, hanem a laikus vagy más felekezeti hovatartozású érdeklődők számára; illetve tudományos kapcsolatokat épít és tart fenn az ISKCON Bhaktivedanta Intézeteivel, valamint más hazai és külföldi teológiai és világi felsőoktatási intézményekkel.

BHF Hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

MENÜMENÜ