Lépések az érdeklődéstől az évnyitóig


Ossza meg!


Megismerkedhet azzal a folyamattal, amely a Főiskolánkról szerzett első információktól a sikeres felvételi vizsgán át tanulmányainak megkezdéséig vezet.


 1. Miután Ön tudomást szerzett Főiskolánkról, kiválasztja, hogy a vaisnava jógamester alapszak vagy vaisnava teológia alapszak érdekli jobban, és hogy nappali vagy levelező tagozaton szeretne tanulni.
 2. Ha többet szeretne tudni rólunk és képzéseinkről, megnézheti például bemutatkozó videóinkat, honlapunkon navigálva pedig a nappali és levelezős oktatás heti beosztását, a szorgalmi és a vizsgaidőszakok időtartamát, illetve oktatóinkat.
 3. Kitölti online jelentkezési lapunkat, vagy pedig kinyomtatja, kézzel kitölti és elküldi címünkre a papíralapú jelentkezési lapot.
 4. Egyúttal feliratkozhat felvételi tájékoztató hírlevelünkre. Az ezen keresztül kapott néhány hír és kis videó segíteni fogja Önt a felkészülésben.
 5. Honlapunk segítségével megismerkedik a felvételiről szóló tudnivalókkal.
 6. Az elméleti felvételire való felkészüléshez letölti honlapunkról és kinyomtatja magának A védikus filozófia című jegyzetet, valamint a 10 vizsgatételt ismertető lapot.
 7. Ha jógamester szakra jelentkezik, a felvételin bemutatandó ászanák képeit itt találja meg, az ászanák videóit pedig itt tekintheti meg. A felsorolt jógapózok mindegyikét be kell mutatni a felvételi során. Ha már korábban jógázott, akkor ezeket egyedül begyakorolja. Ha most ismerkedik a jógával, akkor képzett jógatanár segítségét kéri a felkészüléshez.
 8. Eljöhet Főiskolánkra is elméleti és gyakorlati felvételi előkészítő tanfolyamra (ezek nem kötelezőek a felvételihez, csak segítenek a tanulásban, gyakorlásban).
 9. Mi elküldjük Önnek e-mailben az elméleti és gyakorlati felvételijének időpontját, amit Ön feljegyez a naptárába.
 10. Ha olyan egyéni kérdése merül fel, amelyre nem talál választ a honlapunkon, e-mailt írhat nekünk a felveteli@bhf.hu címre. Vagy felhívhatja Főiskolánkat keddtől szombatig 9 és 14 óra között: (1) 321-7787 (0-ás mellék).
 11. A felvételije napján – a korábban megkapott időpontban – tájékozottan és magabiztosan megérkezik. Itt szeretettel fogadjuk és segítjük a felvételin való sikeres részvételét. Az elbeszélgetés mellett a 10 elméleti tétel közül egyet kell húznia, és egy teszt segítségével alapvető nyelvtani tudását is felmérjük. A jógamester szakra jelentkezőknek a gyakorlati felvételin az itt felsorolt ászanák ismerete szükséges. Felvételi eredményéről legkésőbb két héten belül e-mailben értesítjük.
 12. Sikeres felvételi esetén e-mailben tájékoztatjuk az évnyitó időpontjáról és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókról. Ekkor Ön elégedetten megérkezik, és frissen felvett hallgatótársaival együtt részt vesz a tájékoztatón és a beiratkozáson. Mi pedig örömmel üdvözöljük, és sikeres tanulmányokat kívánunk Önnek!

Felvételi hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.