Lépések az érdeklődéstől az évnyitóig


Ossza meg!


Megismerkedhet azzal a folyamattal, amely a Főiskolánkról szerzett első információktól a sikeres felvételi vizsgán át tanulmányainak megkezdéséig vezet.


 1. Miután Ön tudomást szerzett Főiskolánkról, kiválasztja, hogy a vaisnava jógamester vagy a vaisnava teológia szak érdekli jobban, és hogy nappali vagy levelező tagozaton szeretne tanulni.
 2. Ha többet szeretne tudni rólunk és képzéseinkről, megnézheti például bemutatkozó videóinkat, honlapunkon navigálva pedig a nappali és levelezős oktatás heti beosztását, a szorgalmi és a vizsgaidőszakok időtartamát, illetve oktatóinkat.
 3. Kitölti online jelentkezési oldalunkat, vagy pedig kinyomtatja, kézzel kitölti és elküldi címünkre a papíralapú jelentkezési lapot.
 4. Egyúttal feliratkozhat felvételi tájékoztató hírlevelünkre. Az ezen keresztül kapott néhány hír és kis videó segíteni fogja Önt a felkészülésben.
 5. Honlapunk segítségével megismerkedik a felvételiről szóló tudnivalókkal.
 6. Az elméleti felvételire való felkészüléshez letölti honlapunkról és kinyomtatja magának A védikus filozófia című jegyzetet, valamint a 10 vizsgatételt ismertető lapot.
 7. Ha jógamester szakra jelentkezik, a felvételin bemutatandó ászanák képei hamarosan elérhetők lesznek.  A felsorolt jógapózok mindegyikét be kell mutatni a felvételi során. Ha már korábban jógázott, akkor ezeket egyedül begyakorolja. Ha most ismerkedik a jógával, akkor képzett jógatanár segítségét kéri a felkészüléshez.
 8. Eljöhet Főiskolánkra is elméleti és gyakorlati felvételi felkészítő tanfolyamra (ezek nem kötelezőek a felvételihez, csak segítenek a tanulásban, gyakorlásban).
 9. Mi elküldjük Önnek e-mailben az elméleti és gyakorlati felvételijének időpontját, amit Ön feljegyez a naptárába.
 10. Ha olyan egyéni kérdése merül fel, amelyre nem talál választ a honlapunkon, e-mailt írhat nekünk az felveteli@bhf.hu címre. Vagy felhívhatja Főiskolánkat hétfőtől szombatig 9 és 14 óra között: (1) 321-7787, (30) 663-1411.
 11. A felvételije napján – a korábban megkapott időpontban – tájékozottan és magabiztosan megérkezik. Itt szeretettel fogadjuk és segítjük a felvételin való sikeres részvételét. Az elbeszélgetés mellett a 10 elméleti tétel közül egyet kell húznia, és egy teszt segítségével alapvető nyelvtani tudását is felmérjük. A jógamester szakra jelentkezőknek a gyakorlati felvételin az itt felsorolt ászanák ismerete szükséges, melyek leírása hamarosan elérhető lesz. Felvételi eredményéről legkésőbb két héten belül levélben és e-mailben is értesítjük.
 12. Sikeres felvételi esetén e-mailben tájékoztatjuk az évnyitó időpontjáról. Ekkor Ön elégedetten megérkezik, és frissen felvett hallgatótársaival együtt részt vesz a tájékoztatón és a beiratkozáson. Mi pedig örömmel üdvözöljük, és sikeres tanulmányokat kívánunk Önnek!

BHF Hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.