MENÜMENÜ

Rámájana – Mit üzen az ősi eposz a ma emberénekOssza meg!


Az előadás-sorozat négy része megmutatja a Rámájana helyét a szanszkrit szent szövegek tradíciójában és a világirodalomban, áttekinti a lenyűgöző, kalandos történetet és megvizsgálja annak szereplőit. Rávilágít a mű erkölcsi tanításaira és arra, hogy az értékrend, amit a szereplők közvetítenek, hogyan segít kiegyensúlyozottan élni a mai világban.


2018.09.12 09:20 - 2018.09.12 Budapest, Attila u. 8, 1039 Magyarország

Az előadások témái

1.előadás
A Rámájana, mint irodalmi remekmű

A Rámájana, mint az ötödik Véda. A mű keletkezése, célközönsége és a megértéséhez szükséges kultúrtechnikák. A Rámájana a világirodalomban és magyar nyelvű szövegváltozatok. A szanszkrit verselés különlegessége, a kétértelmű versszakok csodája.

2. előadás
A Rámájana történetének előzményei

A mű felosztása, a meseszerű elemek értelmezése, a történet előzményei.

3. előadás
Rámájana részletek és tanulságok 1.

A Rámájana tanításainak három síkja. Helytállás az élet váratlan fordulatai során. A sors adta élethelyzetekben hogyan tudjuk a szabad akaratunkat a legjobban használni. Felülkerekedés az alacsonyabb természetünkön.

4. előadás
Rámájana részletek és tanulságok 2.

A jó jellem hatalma. A szerepeinkből adódó kötelességeink időnkénti összeegyeztethetetlensége. A Rámájana válaszai a mai világ erkölcsi és társadalmi problémáira.


Oktató: Mandzsarí Déví Dászí (Magyar Márta)

A tanfolyam 4 alkalmas, szerdai napokon 18:00-19:00-ig tart.
Időpontok: 2018.09.12., 09.19., 10.10., 10.17.

A 4 alkalmas tanfolyam díja: 7.000 Ft


A részvétele, vagyis a csoportban való helye akkor lesz biztosítva, ha előre átutalja a képzés díját. Kérem a leírtak szerint intézze a befizetést:

  1. Az alábbi bankszámlára utalja a részvételi díjat:
    Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 10300002-10631836- 49020016 (MKB Bank Zrt.)
  2. Az összeg mellé a megjegyzés rovatba írja be a teljes nevét, a foglalkozás nevét és időpontját. (Ha nem tud utalni, akkor személyesen egy MKB bankfiókban is befizethet.)
  3. Csak akkor lesz biztosítva a helye, ha befizeti a díjat. A csoport feltöltése a befizetések (és nem a jelentkezések) sorrendjében történik.
  4. Ha esetleg úgy alakulna, hogy időközben a befizetett résztvevőkkel megtelne a csoport, azt jelezzük önnek e-mailben és ebben az esetben várólistára kerül.
  5. Ha legalább egy héttel a foglalkozás indulása előtt lemondja a részvételt, akkor visszautaljuk önnek a pénzt. Ha egy héten belül mondja le, akkor már nem. Ez esetben a részvételi díj elvész, és más workshopra/tanfolyamra NEM használható fel. Köszönjük együttműködését!

 

További információ:

Kiss Éva
Telefon: +36-30/216-2883
E-mail: tanfolyamok@bhf.hu
Facebook: www.facebook.com/bhf.hu
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Cím: 1039 Budapest, Attila utca 8.