Bevezetés a reinkarnáció tudományábaOssza meg!


A reinkarnáció nem egyfajta teória, hanem egy pontos, tudományos rendszer, amelynek megértése mélyebb összefüggésekre, az élet végső céljára mutat rá. Vegyen részt kurzusunkon, és ismerje meg ezt a tudást!


2021.10.10 10:00 - 2021.10.10 13:30 Budapest, Attila u. 8, 1039 Magyarország

Sokan gondolják úgy, hogy létezésünk véletlenszerű és megismételhetetlen, egyedül a vakszerencse dolga. Ennél nagyobbat azonban nem tévedhetünk. A védikus világszemlélet cáfolja, hogy születésünk csupán egyszeri lenne. Tervezzük az életünket, a diplomát, a családalapítást, a nyaralást, de az elmúlásra nem készülünk, mert nem hisszük, hogy ez velünk is meg fog történni. Vagy félünk tőle, mert nem tudjuk, hogy mi lesz utána. Vajon az életünk végét jelenti, vagy csupán egy másik élet kapujába lépünk?

A reinkarnáció nem egyfajta teória arra, hogy megússzuk a szomorú véget, hanem egy pontos és tudományos magyarázata múlt- és jövőbeli cselekedeteinknek; része egy magasabb szintű rendszernek, ami szabályozza az élőlény egyik testből a másikba való vándorlását. Lényeges, hogy megértsük az összefüggéseket, mert az az élet mélyebb céljához vezet el bennünket.

A reinkarnáció foglalkoztatja a nyugat értelmiségét és az emberek szélesebb rétegeit, de legtöbbször csak találgatásoktól hemzsegő információk birtokába jutunk. Ha szegényesen tájékozott, spekulatív, következetlen forrásból tudakozódunk, akkor magunkra maradunk rengeteg megválaszolatlan kérdéssel. Például azzal, hogy

 • Képesek-e az állatok – emberi testben megszületni?
 • Újraszülethet-e az ember állatként, s ha igen, akkor hogyan és miért?
 • Örök körforgás-e a lélekvándorlás, vagy véget ér valahol?
 • Képesek vagyunk-e befolyásolni elkövetkezendő megtestesüléseinket, s ha igen, akkor hogyan?
 • Megszülethetünk-e más bolygókon, más univerzumokban?
 • Mi az összefüggés a karma és a lélekvándorlás között?

Ezen a kurzuson a résztvevők nem kerülnek hipnózisba, nem utaznak előző életekbe, nem lesz szó angyali segítőkről sem. De ajánljuk azoknak, akik felkészültek rá, hogy:

 • megismerjék a reinkarnáció célját
 • tisztázzák a lélekvándorlást illető félreértéseket
 • eloszlassák a halállal kapcsolatos bizonytalanságokat
 • és választ kapjanak a fenti kérdésekre is.

A megoldást India hiteles hagyományaiban, a jógaszentírásokban keressük és találjuk, mert a szanszkrit nyelvű Védák a legősibbek a Földön, s ezek nyújtják a legérthetőbb és leglogikusabb magyarázatát a lélekvándorlás tudományának, mely több, mint ötezer éve őrzi életképességét és varázsát.

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, mert ez a program kijózanít, felébreszt és reményt ad!

Előadó: Pósa Fatime (Rukmiṇī Devī Dāsī) vaisnava teológus és jógafilozófia oktató.

Időpont: 2021.10.10., vasárnap, 10:00-13:30-ig.

Részvétei díj: 6.900 Ft

Figyelem! A jelenlegi jogszabályok szerint a tanfolyamok mindenki számára látogathatók, azonban, ha a járvány újra felerősödik, újra számítani lehet korlátozó intézkedésekre. Így arra is sor kerülhet, hogy a tanfolyamokat csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők látogathatják. Kérjük, jelentkezéskor ezt vegye figyelembe.

Ha ismét ilyen szabály lépne életbe, akkor a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők részére visszafizetjük a befizetett összeget.


A részvétele, vagyis a csoportban való helye akkor lesz biztosítva, ha előre átutalja a képzés díját. Kérem a leírtak szerint intézze a befizetést:

 1. Az alábbi bankszámlára utalja a részvételi díjat:
  Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola 10300002-10631836-49020016 (MKB Bank Zrt.)
 2. Az összeg mellé a megjegyzés rovatba írja be a teljes nevét, a foglalkozás nevét és időpontját. (Ha nem tud utalni, akkor személyesen egy MKB bankfiókban is befizethet.)
 3. Csak akkor lesz biztosítva a helye, ha befizeti a díjat. A csoport feltöltése a befizetések (és nem a jelentkezések) sorrendjében történik.
 4. Ha esetleg úgy alakulna, hogy időközben a befizetett résztvevőkkel megtelne a csoport, azt jelezzük önnek e-mailben és ebben az esetben várólistára kerül.
 5. Ha legalább egy héttel a foglalkozás indulása előtt lemondja a részvételt, akkor visszautaljuk önnek a pénzt. Ha egy héten belül mondja le, akkor már nem. Ez esetben a részvételi díj elvész, és más workshopra/tanfolyamra NEM használható fel. Köszönjük együttműködését!

További információ:

Kiss Éva
Telefon: +36-30/216-2883
E-mail: tanfolyamok@bhf.hu
Facebook: www.facebook.com/bhf.hu
Bhaktivedanta Hittudományi Főiskola
Cím: 1039 Budapest, Attila utca 8.

 

BAKAJA ZOLTÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon interaktívak voltak az órák, tetszett, és úgy érzem sokat tanultam. Hihetetlen, emberfeletti türelem és szeretet áradt a tanítónkból.

Nagyon felkészült és türelmes volt hozzánk. A tőle telhető legjobbat hozta ki belőlünk.

Nagyon sok javítási lehetőséget és sok vizsgázási időpontot adott számunkra a tanár úr, ez nagyon szimpatikus és becsülendő volt számomra.

BANYÁR MAGDOLNA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása és hitelessége az oktatott témákkal kapcsolatban bámulatra méltó. Mindezt úgy adja elő, mintha ez a világ legegyszerűbb és legkönnyebb dolga lenne. A valóságban mindez sok év tanulása, bizonyossága és elkötelezettsége. Felejthetetlen élményt nyújtottak az órái.

Mérhetetlen türelemmel, megértéssel adta át a tanárnő az alapokat. Nem volt kérdés, amire ne kaptunk volna kielégítő választ.

Nagyon jók az órák, melyek amolyan beszélgető stílusban zajlanak, ettől olyan családias a hangulat. A Tanárnő kisugárzása megragadó, élvezetes hallgatni. Erős, karakán, szenvedélyes és hiteles.

TASI ISTVÁN HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Nagyon érdekes, színvonalas, vidám hangulatú órák voltak. A tanár úr érthetően magyarázta el a dolgokat. Kérdéseinkre mindig kimerítő válaszokat kaptunk. Teljes mértékben elégedett vagyok a munkájával.

Kiváló előadó, kimeríthetetlen lelkesedéssel. Mindig aktualizálja a tananyagot, más forrásból is hoz példát, történetet, hogy könnyítse a megértést. Nagyon nyitott, őszinte és a tekintélyt ezzel vívja ki magának.

Nagyon szeretem az óráit a tanár úrnak. A mérhetetlen elköteleződés és óriási tudás, ami áthatja az óráit, hihetetlenül magával ragadó. Az előadások érdekesek, tanulságosak, és egy nagyon odaillő humor is jelen van. 🙂

TÓTH-SOMA LÁSZLÓ HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Imádom a tanár úr óráit. Látszik, hogy hatalmas tudása van. Az órák érdekesek voltak, sok extra dolgot és sztorit hallhattunk, amelyek nincsenek benne a tananyagban. Ettől nagyon izgalmasak voltak az előadások.

Fantasztikusan felkészült, nagy tudású oktató! Érdekes, a hallgatók szemszögét átlátó előadásokat hallhattam, nem lankadt a figyelmem az órákon.

A tanár úr tudása, szakmai felkészültsége szavakkal ki nem fejezhető. Szuper órák, érdekes kisfilmekkel, képekkel tarkítva. Nagyon szeretem hallgatni!

JENEY RITA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő tudása, vidámsága és jóindulata minden alkalommal lenyűgöz. Nagyon jól fel volt építve a félév anyaga. A tanárnő nagyon türelmes volt, és jól magyarázott. Szépen, lépésről lépésre haladtunk, így könnyen feldolgozható volt az anyag.

A tanárnő minden alkalommal a saját, már meglévő, mély és egybefűzött tudásának részeit pontosan és olyan elemekkel egybefűzve adja át, melyek segítenek a nyelv igazi megértésében. Csak pozitívat tudok róla mondani.

Maximális felkészültség és éleslátás. Barátságos és szakmailag magas színvonalú óravezetés. Mindig hasznos és objektív értékelése a munkámnak. Azért szeretek együtt dolgozni és kutatni a tanárnővel, mert minden alkalommal fejlődöm, jobb leszek abban, aminek ő a szakértője.

KAPISINSZKY JUDIT HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

A tanárnő minden alkalommal nagyon jól felépítette az órát, alaposan átvettünk mindent, rendszeresen ismételtünk, lehetett kérdezni, türelmesen elmondott, megmutatott nekünk mindent többször is. Szerencsések vagyunk, hogy ő tanít minket!

Juditot kiváló jógaoktatónak tartom. Türelmes, precíz és maximalista. Nagyon örülök, hogy a “jósorsom” hozzávezetett. Ideálisabb oktatót nem tudnék magam számára elképzelni. Nagyon lélekemelőek a közös meditációk, mantrázások!

Igazi példakép számomra. Külön tetszik, hogy mindent az alapoktól kezdtünk, és csak az kerül számonkérésre, ami a gyakorlati órán elhangzott/bemutatásra került; így nem tesznek különbséget a kezdő és a gyakorlott jógások között.

KÉPES ANDREA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Pontos, precíz, alapos magyarázat, a tanulók objektív, de ösztönző jellegű értékelése!

Az oktató példamutató viselkedése, felkészültsége és személyes stílusa miatt örömmel járok hozzá. Biztonságban érzem magam az órákon technikai szempontból.

Az órai anyag, a jegyzet és az ahhoz tartozó tanári magyarázatok minden tekintetben segítik a hallgatók felkészülését. Ráadásul a tanári segítségnyújtás rendkívüli módon támogatja a gyakorló fizikai, mentális és lelki fejlődését.

MAGYAR MÁRTA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Mindig izgalmas, mindig érthető és könnyen befogadható feladatok, magyarázatok. A tantárgy kiváló ismerete és nagy szeretete sugárzott minden órán. Türelem és többszörös gyakorlás, mindent átbeszéltünk és önállóan, meg csoportosan is bizonyíthattunk. Nagyon vártam minden órát, nagy adomány volt ez a kurzus.

A tanárnő kedves, jó előadó, felkészült és lelkiismeretes. Szeretem, ahogy mindenféle segédanyagokkal segíti a megértésünk. Érthető tanítás, magas színvonal. Felkészültsége, tudása bámulatos számomra.

Az oktató felkészültsége minden alkalommal 100%-osnak bizonyult, ahogy a magyarázat érthetősége is. Tökéletes órafelépítés párosul hatalmas tudással a tanárnőnél.

MARKWARTHNÉ LENGYEL PIROSKA HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Az oktatónk személyisége és tanítási stílusa is elnyerte a szimpátiámat. A tanárnő felkészült, pontos, magyarázatai érthetőek, emberként pedig kedves és barátságos.

Az oktató maximálisan felkészült és segítőkész volt, a nagy mennyiségű tudásanyagot élvezetessé és érdekessé tette a hallgatók számára.

Látszott, hogy a tanárnő sokat készült az órákra. Mindig hozott nekünk valami érdekességet, történetet. Lelkiismeretesen végezte a munkáját, felkészültsége, precizitása bámulatos. Egy élmény volt az óra!

RÁTKAI GERGŐ PÉTER HALLGATÓI ÉRTÉKELÉSE

Kicsit laza, humoros, fiatalos, olyan amilyennek az ő korában lenni kell. Biztos vagyok benne, hogy mindenben maximálisan számíthatunk rá, ami az ő szakterületét jelenti.

Hasznos és érdekes órák voltak, éreztem, ahogy fejlődöm hétről hétre. Jobban értem a versekhez fűzött magyarázatokat, és a szakdolgozathoz is nagy segítség volt ez a kurzus.

Felkészült, rugalmas, türelmes, megértő, segítőkész, jól látja a hallgatók problémáit, szempontjait. Nagyon jó hangulatú órák voltak. Minden szempontból ötös.