MENÜMENÜ

Vaisnava jógamester alapszak


Ossza meg!


Mi vár Önre a jógamester alapszakon? Milyen a képzés?


Igazi, tradicionális

Végzett hallgatóink ismerik a jóga valódi szerepét és lehetőségeit a mai ember életmódjában, és mindezeket sokoldalú szakemberként képesek továbbadni. A főiskolai képzés 6 féléven keresztül nappali és levelező tagozaton folyik, állami finanszírozott és önköltséges formában (120.000 Ft/félév).

Célravezető

A sokezer éves tradíciót hozzuk összhangba a mai modern világgal anélkül, hogy a jóga eredeti céljai elvesznének. Mi a személyiségfejlesztés és az egészségmegőrzés eszközeivel is foglalkozunk, így a 3 év nem jelent hiábavaló vagy túl nehéz elköteleződést.

Elérhető követelmény rendszer

Mivel az alapoktól készítjük fel a hallgatókat, így azok is jelentkezhetnek a képzésre, akik kezdők a jóga gyakorlásában. Sokan második diplomaként, pályamódosítási szándékkal, egészségmegőrzés céljából, vagy a spirituális fejlődés érdekében választják iskolánkat.

Sokoldalúan alkalmazható

A képzés során ismertetjük a jógagyakorlatokat, mellett az oktatáshoz szükségszerű tudományos hátteret: anatómiai alapokat, egészség- és táplálkozástant, jógapszichológiát, a relaxáció, a meditáció és a légzés technikáit. Tájékozottá válik a jógahagyományokhoz kapcsolódó filozófia alkalmazásában, valamint rálátása lesz a jóga vallásfilozófiai hátterére, különösen a hinduizmus vaisnava irányzatára.

Példamutató

A BHF-en végzett jógamesterek képesek felmérni gyakorlóik fizikai állapotát, oktatásmódszertanuk átgondolt, felkészültek arra, hogy kezdő szinttől haladó szintig vezessék tanítványaikat. A jógaéletmód testi gyakorlatai mellett, a jóga spirituális aspektusát tudományos alapokon, tiszta forrásból ismerik.

Tudhatja, hogy jó választás az Ön számára ez a szak, ha:

  • komolyan érdekli a jóga és az egészséges életmód
  • egyéb sporttal foglalkozik és bővítené tudását egyedülálló gyakorlatsorokkal
  • ép testben, ép lélekkel szeretne élni
  • mozgásstúdiót, életmódközpontot szeretne vezetni
  • oktatná a stresszmentesítés keleti módszereit
  • érdeklik a nyugati és a védikus személyiségfejlesztési modellek
  • szeret emberekkel foglalkozni
  • szeretne a BHF-es jógamesterek közösségéhez csatlakozni

A jelentkezés feltételei, kimeneti követelmények

Főiskolánkra nem a központi felvételi eljárás keretein belül lehet jelentkezni! A jelentkezés és felvételi vizsgák (pályaalkalmassági, írásbeli, szóbeli) sajátosságairól honlapunk A jelentkezés módja és az Így zajlik a felvételi menüpontjában részletes tájékoztatást kaphat.

További információk

A vaisnava jógamester alapszak tantárgytérképe

BHF Hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!