MENÜMENÜ

Segítünk a felkészülésben!


Ossza meg!


Főiskolánkon nem a középiskolából hozott pontok számítanak, hanem a nálunk tett felvételi vizsga eredménye. A felvételi nem nehéz. Felkészülését többféle módon is segítjük: írott jegyzettel, a szükséges jóga-ászanák képeivel, valamint rövid (nem kötelező) felkészítő tanfolyamokkal.


Elméleti jegyzet

Az elméleti felvételire (vaisnava jógamester és a vaisnava teológus szak esetén egyaránt) A védikus filozófia jegyzet alapján lehet felkészülni, amely innen letölthető, illetve kinyomtatható. A jegyzet húsz oldalon mutat be tíz témakört, amelyek ismerete szükséges a felvételin. Egy-egy tétel tehát mindössze két oldal terjedelemben megismerhető és elsajátítható! A felvételin e tíz tétel közül fog húzni egyet és beszélni róla néhány percig.

A védikus filozófia jegyzet mellett további, kiegészítő információkat tartalmaz még a tételekről az alábbi két letölthető könyv is. Ezek ismerete nem kötelező, csupán segíthetik a mélyebb megértést:

Felkészítés az elméleti felvételire

Elméleti téren a megadott jegyzet alapján otthon is kényelmesen fel lehet készülni a felvételire. Ha még magabiztosabb szeretne lenni, jöjjön el Védikus filozófia tanfolyamunkra, amely pontosan a felvételi tételeket veszi sorra.

Jógagyakorlatok képen és gyakorlatban

A vaisnava jógamester szak gyakorlati felvételi vizsgáján nyolc jóga-ászana ismeretére van szükség, melyek képei itt elérhetőek. Az értékelésnél a gyakorlat tudatos, lépésről-lépésre történő kivitelezését és lebontását, valamint e kettő között a póz három légzésig való kitartását figyeljük meg. A jógában még kevésbé jártasak részére javasoljuk, hogy a felkészüléshez vegyék igénybe szakképzett jógaoktató segítségét.

Honlapunkon megnézheti, hogy a felvételi és az utófelvételi előtt mikor indul nálunk olyan ászana felkészítő kurzus vagy hosszabb kezdő jógatanfolyam, amely segítheti a felkészülésben.

A felvételivel és a felkészítő tanfolyamokkal kapcsolatos kérdéseit megírhatja az info@bhf.hu címre. Tanulmányi Osztályunkat pedig kedden és csütörtökön 14 és 16 óra között hívhatja a (1) 321-7787 vagy a (30) 663-1411-es telefonszámon, az 1-es melléken.

BHF Hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!