MENÜMENÜ

Így zajlik a felvételi


Ossza meg!


Főiskolánkon egyszerű a felvételi eljárás, és stresszmentes, békés légkörben zajlik.


Milyen részekből áll és hogyan zajlik a felvételi beszélgetés?

 1. Az írásbeli vizsgán csupán a jelentkezők magyar nyelvhelyességben való jártasságát mérjük fel. (Megnézhet és letölthet példaként egy helyesírási, valamint egy mondatelemző és tartalomösszefoglaló mintafeladatot.)
 2. A szóbeli vizsga elején egy rövid pályaalkalmassági beszélgetésre kerül sor. Ez külön felkészülést nem igényel. Az alkalmassági beszélgetésen való részvétel feltétele a honlapról letölthető egészségügyi alkalmasságot igazoló nyilatkozat bemutatása. (Egészségügyi alkalmasságot kizáró okok: enyhe fokot meghaladó diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia; súlyos mentális, pszichés zavarok.)
 3. A szóbeli vizsga a megszerzett alapismeretek felmérésére szolgál. A védikus filozófia jegyzet és az előre megadott 10 tétel alapján lehet rá felkészülni. A helyszínen minden jelentkező egyet húz a tételek közül.

A védikus filozófia jegyzet mellett további, részletesebb kiegészítő információkat tartalmaz még a tételekről az alábbi két letölthető könyv is:

Miből áll a vizsga gyakorlati része a jógamester szakra jelentkezők esetén?

A vaisnava jógamester szak gyakorlati felvételi vizsgáján a következő jóga-ászanákat kell bemutatni:

 1. Vriksászana – faállás
 2. Utthita-trikónászana – háromszögállás
 3. Uttánászana – állásból előrehajlás
 4. Vírabhadrászana 1 – Vírabhadra állás 1
 5. Adho-mukha-svanászana – lefelé néző kutyatartás
 6. Bhudzsangászana – kobraállás
 7. Baddha-kónászana – cipészpóz
 8. Vakrászana – gerinccsavarás

Az ászanák képei itt elérhetőek. Az értékelésnél a gyakorlat tudatos, lépésről-lépésre történő kivitelezését és lebontását, valamint e kettő között a póz három légzésig való kitartását figyeljük meg. A jógában még kevésbé jártasak részére javasoljuk, hogy a felkészüléshez vegyék igénybe szakképzett jógaoktató segítségét. Honlapunkon megnézheti, indul-e még nálunk a felvételi vagy az utófelvételi előtt olyan ászana felkészítő kurzus vagy hosszabb kezdő jógatanfolyam, amely segíthet a felkészülésben.

Mennyibe kerül a felvételi eljárás?

A felvételi eljárás díja 4000 Ft, melyet a felvételi vizsga alkalmával kell kifizetni.

BHF Hírlevél!

Kérem a legfrissebb híreket, eseményeket!